Argentaria

Emocionalna inteligencija...ili stradanje...Izbjeglica iz besmisla...

30.05.2018.

Sve Će To Mila Moja Prekriti Ruzmarin, Snjegovi I Šaš

I nemoj ...kad sve prođe reći ,,a moglo je bolje,,
Jest al' u klincu. Tavoriš život kao razvučenu glistu zgaženog repa više od dvije decenije sav nabrekao od kiše metaka koja ti još uvijek zvoni u glavi i ako je rat davno završen.
Pristaješ al' ne u pristaništa, već u šablon koji je iscrtan i nametnut unezvjerenom društvu koje je, boreći se za predjele i slobodu, postalo zatvorena kutija prilično bijednog sadržaja.
Ustaješ, oblačiš se, raspremaš u radnu odjeću, odrapiš sve prekovremene satnice poklopljen slonovskim ušima jer imaš posao.
Kad dođeš kući iza škripave vratnice čekaju te svi a niko te stvarno ne treba. Kupuješ al' ne stvari, već samo prstohvate osjećanja, osmjeha, i ljepote i uzalud daješ sebe. Ismijanom, ostanu ti samo slane rane i slonovsko odlazeće dupe od tuđe dobrote.
Prodaješ a nigdje ništa ne naplaćuješ dok se đavli oko tebe baškare loveći ti suze izdajice. Izigranom, ostanu ti samo ruže ,,sa dva smiješna trna,, da te bodu u predjelu gdje si jednom srce sanjao. Gubiš rođene što predano i redom odlaze da se poklone zvijezdama, pa se poslije godinama liječiš hvatajući se za tuđe ruke kao ljuljaške, a one te odbace toliko daleko da poslije hodaš sav izubijan i krnjav dok te ima. Pamtiš samo prve korake, svi kasniji postaju samo klecanja jer više nema kaldrma za tvojih zlatnih nanula.
Ljubiš usnama u koje ti lukave zube zariju, pa poslije sav ispucaš od krvi mraznog decembra koji bi da te trajno nastani.
Daješ i daješ a nikad i ništa ne dobijaš. Na prazne dlanove ne slijeću ni ptice, nit ljepše duše iko razumije.
I nemoj reći...kad sve prođe... ,,A moglo je bolje,,
Da je moglo bilo bi, da je htjelo dalo bi. Zato imaj sebe takvog kakav jesi, Zgužvanog I Ludog Gatara. Prihvati Cara I Vidara.
Zapravo Traješ Dok Daješ...
I ne pitaj se više čime od sebe da se braniš .  Upali radio...Ima nečeg magičnog kad se frekvencije izmiješaju s' vinima.
Pokušaj još jednom ljubav da daš...
,,Sve će to, i onako, Mila Moja, prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš...
Argentaria
<< 05/2018 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031