Argentaria

Emocionalna inteligencija...ili stradanje...Izbjeglica iz besmisla...

22.07.2018.

ŠKOLJKA...ZA SVE ONE ŠTO SU VAS GREBALI PO SRCU

Za Sve One Što Su Nas Grebali Po Srcu

Ne ostari svaka priča u oku sunca.
Još od onih dana kad se vulkan rascijepio pa na sred mora prosuo svoje okamnenjene suze pa sve do sada, tuga nije objašnjena na pravi način. Neće ni biti.
Pjesma stoljećima pokušava oteti grijeh slomljenih duša sa svih onih potonulih barki, koje su zalutale jer su se zvijede bile pogrešno rasporedile na putu do Afrike.

Ja nisam tragač za legendama. Sve ovo ne bih znala, da školjke nisu došle na moju adresu.
Pravo iz ruku kreolskih dječaka.
I da stara Frnacisca nije, dugo pri odlasku, grlila moju Bijelu Djevojčicu.

Kreolska suza na prvi pogled nije ništa drugačija …samo što se kotrlja potamnjelom patinom i u konačnici slijeva u školjke koje spavaju na dnu sedrenih dubina Atlantika. Kažu da su u njima zarobljene duše s' potonulih lađa.
Iz njih šumi sjetna melodija sodade .
Ako si rođen ranjiv to znači zbogom zauvijek. Ako si shvatio da si volio samo ti, to znači da ćeš do kraja života disati odlazećom čežnjom. Prosto je.

Valovi na sitni vulkanski pjesak, obično jutrom, izbace one najsuznije, one izbistrene od istina svih skitnica , probisvjeta , čarobnjaka i ludih harača koji su afričkim pustolinama lovili ljude pretvarajući ih u roblje. Svako vezano stopalo proklelo je svoje goniče, koji su iskupljenje pronašli na dnu oceana useljavajući svoje nesretne duše u školjke.
Školjke su smislile magični trik kako bi olakšale tim potonulim dušama, tako što su pričale svakom ko bi ih pronašao kako se tuga lako zarobi i još lakše otpjeva.
I da lični brodolom nikako, ni za mrvu, ne umanjuje snagu ljubavi.
I da, i ako ljubav, i vjetar, i sreća kratko traju, trebamo pustiti da nas ponesu. Samo je važno otići tamo gdje nema puta ni putokaza jer samo tako možemo ostaviti trag na slupanom bulevaru prošlosti.

Ipak. Pošalji adresu .
Poslaću ti narukvicu.
Svaka školjka šumi jednu ljubav.
One u boci su smiješna i zastarjela verzija.
Ove će ti reći da je previše jeftino voljenje koje razdijeliš na sve druge. Čak i pod pretpostavkom da su ga zaslužili više od mene.
Reći će ti da se ne grebe noktima po srcu koje ti se da.
Reći će ti i to, da znam Koga Više Ne Voliš.
I da sodade jeste zbogom zauvijek.
Argentaria
<< 07/2018 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031